torstai 2. heinäkuuta 2015

MARINE VIBES





I got this dress as a present and I liked it so much so I wore it the right on the next day even that it differs from my usual boho laid-backy kind of style. I'm loving it. I feel really sophisticated and classy in this and it is really fun because it is a different feeling for me not that I'd normally feel unsophisticated or trashy. We send so many messages to others through our appearance. How we dress up? What kind of style we have? Which brands we wear etc. I think even not seemingly caring about style and fashion that it is some kind of statement.

Nowadays (maybe it has been always) people put a quite a lot of value on looks, appearance and style. You give a message to other people: "who am I, what kind of lifestyle I pursue, what are my values". Or at least I tend view it that way. It is interesting how much wearing something different from your usual style can affect on your feelings and even identity.

Sain tämän mekon lahjaksi. Tykkäsin siitä niin paljon että laitoin sen heti seuraavaana päivänä päälle, vaikka mekko poikkeaakin rennosta ja boho-henkisestä tyylistäni aika paljon. Oloni oli mekkoa käyttäessä jotenkin todella siisti, klassinen ja sliipattu mikä oli aika hauskaa, koska yleensä pyrin juuri rentouteen, ja epäviralliseen vaivattomuuteen. Lähetämme muille erilaisia viestejä tyylimme perusteella halusimme sitä tai emme. Miten pukeudumme, minkälainen tyyli meillä on ja mitä merkkejä suosimme. Sekin on tietty viesti ja kannanotto jos sanoo ettei välitä muodista ja tyylistä.

Nykyään (tai näin on ollut varmaan aina) visuaalisuudella on suuri painoarvo. Ulkonäköön ja tyyliin panostetaan paljon ja näillä on asemansa monessa paikassa. Ihmiset viestittävät ulkonäöllään ja tyylillään keitä ovat, minkälainen on heidän elämäntyylinsä ja mitä ovat heidän arvonsa. Näin olen taipuvainen ajattelemaan. On mielenkiintoista miten paljon omasta tyylistä poikkeavan asun käyttäminen vaikuttaa oloon ja jopa identiteettiin.

                                                                      Dress - Tommy Hilfiger
                                                                      Shoes - Converse
                                                                      Backpack - Primark
                                                                      Sunnies - Lindex
                                                                      Watch - Tommy Hilfiger
                                                                      Hat - Borrowed from a friend, (props)



With this dress was inspired to try the classic combination of red, blue and white which I think I haven't worn before. And it was fun to look a bit different for one day. I felt so comfortable walking in the city with the sneakers and the dress. Good outfit for travelling. Have to remember this on future summer vacations. We went to see some tourist attractions in London like Big Ben and London Eye. We we're lucky because it was a lovely sunny summer day then. (Sorry about the pics in this post. They were taken in different places and times so the light and colours differ.)

Tämän mekon myötä inspiroiduin kokeilemaan (varmaan ekaa kertaa ikinä) klassista punaisen, sinisen ja valkoisen yhdistelmää. Oli hauskaa näyttää joltain muulta kuin itseltäni yhden päivän ajan. Tennarit ja mekko oli myös mukavan käytännöllinen yhdistelmä pitkiä kaupunkikävelyitä ajatellen. Täytyy muistaa tämä tulevaisuudessa kesälomilla. Kiertelimme kaupungilla ja kävimme katsomassa muutamia Lontoon nähtävyyksiä kuten Big Ben ja London Eye. (Pahoittelut kuvien laadusta. Kuvat otettiin eri paikoissa ja eri aikoihin, joten värit ja valo vaihtelevat.)


                                                                   Happy Thursday!
                                                                   Hyvää torstaita!
 
                                                                              Tsao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti